Ραπτόπουλο: Από μια γιορτή ξεκίνησε η διασπορά - 30 κρούσματα και 2 διασωληνωμένοι

Ραπτόπουλο: Από μια γιορτή ξεκίνησε η διασπορά - 30 κρούσματα και 2 διασωληνωμένοι Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, όπου αποφασίστηκε λήψη περιοριστικών μέτρων με «κλείσιμο» του χωριού, καθώς εντοπίστηκε μεγάλη διασπορά κορωνοϊού.

Στο χωριό εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε σύνολο περίπου 150 κατοίκων, ενώ στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς, ηλικίας 53 και 59 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα περισσότερα κρούσματα είναι μέλη 3-4 οικογενειών που το προηγούμενο διάστημα είχαν συμμετάσχει σε γλέντι ονομαστικής εορτής.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

- Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.


- Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.


- Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

«Αυτή τη στιγμή η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι το "εμβόλιό" μας ενάντια στον κορωνοϊό. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στις συστάσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Κατανοούμε την κούραση, το άγχος και την αγωνία των κατοίκων όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία όλων. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη», ανέφερε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

Αυτή τη στιγμή η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι το «εμβόλιό» μας ενάντια στον κορονοϊό. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Kardabikis στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ