Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα Facebook Twitter
0

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι κατά την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία οι αστυνομικοί πέταξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους πήραν το πανό. Ακολούθησαν τουλάχιστον 9 προσαγωγές.

Νωρίτερα, στην Αθήνα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές 10 ατόμων στην περιοχή των Εξαρχείων όπου διαδηλωτές θέλησαν να αφήσουν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αργότερα ακολούθησαν αρκετές ακόμη προσαγωγές, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να έχει μαζί του ένα πανό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Συγκέντρωση στην Πάτρα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, περικύκλωσαν το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας όπου φέρεται να είχαν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ