Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλείνουν αύριο 6 σταθμοί του μετρό, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλείνουν αύριο 6 σταθμοί του μετρό, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κλειστοί θα είναι από το πρωί της Κυριακής έξι σταθμοί του μετρό, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής κλειστοί θα είναι οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Αντιθέτως, κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε απαγόρευση συναθροίσεων για την Κυριακή, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, από τις 05:00 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες μετέχουν τέσσερα ή και περισσότερα άτομα, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού».

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα:

  • πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM