Γεωργιάδης: Κλιμακωτό άνοιγμα καταστημάτων - Με μάσκα παντού

Γεωργιάδης: Κλιμακωτό άνοιγμα καταστημάτων - Με μάσκα παντού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το άνοιγμα των καταστημάτων στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως χρήση μάσκας παντού.

«Όταν οι ειδικοί μάς δώσουν ημερομηνία για το πότε μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει κλιμακωτά», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι «οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα».

Ειδικότερα, για τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου ενόψει της εορταστικής περιόδου, ο υπουργός ανέφερε: «Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα. Θα γίνουν με συγκροτημένο τρόπο ώστε ο κόσμος να γνωρίζει επακριβώς. Το μείζον είναι να μην υπάρχει σύγχυση, να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας πότε θα ανοίξει το κατάστημά του, με ποιους κανόνες, ποιες συνθήκες και πως ακριβώς θα δουλέψει. Αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση, ώστε να ενημερώσει τον κόσμο με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα».

«Όταν οι ειδικοί μας δώσουν ημερομηνία για το πότε μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει κλιμακωτά, όπως έγινε και τον Μάιο, από τα μικρότερα καταστήματα προς τα μεγαλύτερα και με πολύ αυστηρούς κανόνες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει συνωστισμός μέσα σε πολύ μικρούς χώρους», πρόσθεσε.

«Ακόμα και αν περπατάμε για να ψωνίσουμε σε εμπορικούς δρόμους, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Δεν πρέπει κανείς να κυκλοφορεί αυτές τις γιορτές χωρίς μάσκα και αντισηπτικό στην τσέπη», σημείωσε ο ίδιος.

Για το άνοιγμα της εστίασης, είπε πως «Είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε επόμενη φάση. Το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας, ο οποίος επιτυγχάνεται με μεγάλη δυσκολία και με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα κάνουμε κάτι που δεν θα έχει την έγκριση των γιατρών».

Τέλος, σε ερώτηση, αν τα σούπερ μάρκετ αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού ο υπουργός υπογράμμισε: «Αυτή η φήμη που διαδόθηκε ότι τα σούπερ μάρκετ αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, είναι απολύτως ψευδής. Τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΔΙΜΕΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, που κάνουν καθημερινά ελέγχους στα σούπερ μάρκετ για τον τρόπο λειτουργίας τους, δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο ότι στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδος υπάρχει διάδοση του κορονοϊού τη στιγμή που μιλάμε. Επειδή στα σούπερ μάρκετ πηγαίνουν όλοι για να ψωνίζουν τα είδη πρώτης ανάγκης, θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο να διαδίδουμε στην τηλεόραση τέτοιου τύπου φήμες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ