Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε γηροκομείο

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε γηροκομείο Facebook Twitter
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε γηροκομείο (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού σε γηροκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι θετικοί σε τακτικό έλεγχο που έγινε στη «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στο GRTimes.gr, η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου, η οποία εξήγησε πως, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κρούσματα του ιού.

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν προχτές θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, καθώς στα νοσοκομεία της πόλη υπάρχουν ελλείψεις σε κρεβάτια νοσηλείας.

Στον χώρο παραμένουν οι υπόλοιποι 33 τρόφιμοι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM