Γώγος: Η Αττική είναι κοντά σε lockdown - Πιθανή παράταση των μέτρων μέχρι Μάρτιο

Γώγος: Η Αττική είναι κοντά σε lockdown - Πιθανή παράταση των μέτρων μέχρι Μάρτιο Facebook Twitter
0

Για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown και στην Αττική, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

«Υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε «Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο ανέφερε πως η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες. «Είμαστε από τις πιο σε καλύτερη κατάσταση χώρες της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος επισήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων με στόχο να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους» ανέφερε.

Όπως εξήγησε, στη Θεσσαλονίκη έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID. «Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική», είπε ο καθηγητής. 

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», σημείωσε ο κ. Γώγος, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται επίσης εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

Σχετικά με το κλείσιμο των Λυκείων στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε πως τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, προσθέτοντας πως με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε. Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», τόνισε.

Ο κ. Γώγος τόνισε επίσης ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων και πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. «Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ