Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά του lockdown στον Λευκό Πύργο - Ένταση με την αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά του lockdown στον Λευκό Πύργο - Ένταση με την αστυνομία Facebook Twitter
Πηγή φωτό GR Times
0

Ένταση προκλήθηκε σε συγκέντρωση κατά του lockdown που έγινε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι- στην πλειονότητα νέοι- συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, έπειτα από κάλεσμα που έγινε μέσω social media, για διαμαρτυρία κατά του lockdown που αποφασίστηκε για τη Θεσσαλονίκη, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αρχικά η αστυνομία έκανε ισχυρές συστάσεις για διάλυση της συγκέντρωσης, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται με βάση τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό. Όμως, όταν η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε βεβαίωση παραβάσεων.

Τότε κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντέδρασαν έντονα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GR Times. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία επί της λεωφόρου Νίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας στην προσπάθεια των αστυνομικών να βεβαιώσουν παραβάσεις υπήρξε ξανά έντονη αντίδραση.

 

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε lockdown. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και με αποστολή μηνύματος στο 13033.

Πέρα από τα υπόλοιπα μέτρα- κλείσιμο λιανεμπορίου μεταξύ άλλων- από αύριο και για 14 ημέρες, η τηλεκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική σε όλα τα λύκεια αλλά και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη κατέγραψε και πάλι τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, καθώς σε αυτή την περιφερειακή ενότητα εντοπίστηκαν οι 210 από τις 1.152 νέες μολύνσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ