Τρεις δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και εκκρεμούν ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου ως αυτοτελείς για την υπόθεση του γυναικολόγου σε βάρος του οποίου έχουν κάνει μήνυση 17 γυναίκες.

 

Οι γυναίκες έχουν κάνει μήνυση για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης.

 

Ο γυναικολόγος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 20 Νοεμβρίου για την πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και περιλαμβάνει δύο μηνύσεις. Μία ακόμη δικογραφία με 11 μηνύσεις και μια τρίτη με 4 μηνύσεις εκκρεμούν ενώπιον του Πταισματοδίκη.

 

Οι συνήγοροι του γυναικολόγου θα ενημερωθούν αρμοδίως για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει διενεργηθεί ως σήμερα, λαμβάνοντας αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ στις προθέσεις τους είναι να αιτηθούν την συσχέτιση του συνόλου των μηνύσεων σε μια δικογραφία προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της «σαλαμοποίησης» ομοειδών καταγγελιών αλλά και για να υπάρξει συνολική απάντηση στα καταγγελλόμενα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική».

 

Η εξέταση της υπόθεσης αναμένεται ότι θα πάρει χρόνο, τόσο λόγου του όγκου της, όσο και επειδή θα απαιτηθούν σε κάθε περίπτωση πραγματογνωμοσύνες και καταθέσεις από γιατρούς. Οι δικηγόροι του γυναικολόγου σε δηλώσεις του ανέφεραν πως ο εντολέας τους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και έχει ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, ενώ δεν γνωρίζει ποιες είναι οι γυναίκες που τον καταμήνυσαν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr