Σεισμός

Ρόδος: 13 μηνύσεις κατά γυναικολόγου - Για βιασμούς και παρενοχλήσεις γυναικών

Ρόδος: 13 μηνύσεις κατά γυναικολόγου - Για βιασμούς και παρενοχλήσεις γυναικών Facebook Twitter
Ρόδος: Νέα μήνυση κατά του γυναικολόγου που κατηγορείται για βιασμό
0

Αυξάνονται οι καταγγελίες και οι μηνύσεις γυναικών σε βάρος ενός γυναικολόγου από την Ρόδο που κατηγορείται για βιασμούς και παρενοχλήσεις.

Η 13η κατά σειρά μήνυση ασκήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου από μια 32χρονη, κάτοικο του νησιού. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι την 1η Ιουλίου έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό, μέσω μιας γνωστής της, προκειμένου να ελέγξει μία εξωτερική κύστη που είχε.


Η 32χρονη δια των δικηγόρων της κας. Εύης Αρνιθενού και Στέλιου Αλεξανδρή, προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά του γιατρού, στην οποία περιγράφει με σκληρές εικόνες την «δήθεν εξέταση».

Η γυναίκα στη μήνυση της εξιστορεί τη συνομιλία που είχε με το γιατρό πριν την εξέταση και επισημαίνει ότι την τράβηξε από το χέρι, την αγκάλιασε σφιχτά ενώ ήταν γυμνή και της είπε να πάρει «θέση μάχης».

Η ίδια ανέφερε πως παρέβλεψε αρχικά την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του, καθώς πονούσε πολύ και κάθισε στο κρεβάτι της εξέτασης. Στη μήνυσή  της αναφέρει τις ακριβείς λεπτομέρειες της επίσκεψής της στον γιατρό, καταγγέλλοντας ό,τι οι κινήσεις του δεν είχαν σχέση με ιατρική εξέταση και τον κατηγόρησε πως προσπαθούσε να την εξερεθίσει. 

Καταγγέλλει δε ότι την φίλησε σε σημείο των ποδιών της. Αν και της είπε να κλείσει ραντεβού για να υποβληθεί σε μία μικρή χειρουργική επέμβαση, εκείνη, ακριβώς επειδή ένιωθε άβολα όπως είπε, μετά την επίσκεψη, έκλεισε ραντεβού σε εξωτερικό γυναικολόγο και ουδέποτε πήγε στο ραντεβού που είχε κλείσει με τον 64χρονο γιατρό.

Όμως καθώς έπαθε μόλυνση αναγκάστηκε να μεταβεί στα εξωτερικά ιατρεία – επείγοντα του νοσοκομείου στις 7 Ιουλίου 2020 τα ξημερώματα όπου και εφημερεύων γυναικολόγος ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός. «Δεν είχα άλλη επιλογή και αναγκάστηκα να με εξετάσει εκείνος» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αναγκάστηκε να τον συναντήσει και άλλη φορά λόγω της επέμβασης, στην οποία υποβλήθηκε.

Ωστόσο, επειδή η συμπεριφορά του συνέχισε να είναι ανάλογη, τον πληροφόρησε ότι θα του κάνει μήνυση ενώ εκείνος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ροδιακή, και άλλες γυναίκες είναι έτοιμες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τον γιατρό.

Με πληροφορίες από την Ροδιακή

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM