«Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία

«Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου: EUROKINISSI/ΥΕΘΑ
0

Fake news αποτελεί το βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως τα «αόρατα» υποβρύχια του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούνταν από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Hellas Journal, η Άγκυρα φαίνεται ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την αποκάλυψη ότι κατά το το διάστημα της προηγούμενης εξόδου του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, γεγονός που σημείωσε προσφάτως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου φωτογραφίες τις οποίες τους διοχέτευσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μεταδίδουν ότι «αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν "αόρατα" και "παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν", ότι βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Οι φωτογραφίες των υποβρυχίων υποτίθεται ότι καταρρίπτουν την εντύπωση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ελλάδα.

«Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία Facebook Twitter
Πηγή: Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
«Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία Facebook Twitter
Πηγή: Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις


Ωστόσο, σύμφωνα με το Hellas Journal, δεν προκύπτει από κανένα σημείο του βίντεο ότι το εικονιζόμενο υποβρύχιο ανήκει στον ελληνικό στόλο. Μάλιστα στρατιωτικές πηγές από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι πρόκειται για fake news που αποσκοπούν σε τόνωση του ηθικού στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Hellas Journal

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM