Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Καταρρακτώδης βροχή σάρωσε τα ξημερώματα της Τρίτης την Αττική, όπου πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας δημιουργώντας μικρής έκτασης προβλήματα, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, περίπου στις 5 τα ξημερώματα και σταμάτησε λίγο μετά τις 07:00.

Πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική έχει δεχθεί έως αυτήν την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα. 


Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς μέσα σε 20 λεπτά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή. 

Τα περισσότερα προβλήματα -εκτός από το κέντρο της Αθήνας- εστιάζονται στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Περιστέρι), ενώ καταρρακτώδης βροχή έπεσε και στα βόρεια προάστια. 

 

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η κίνηση είναι αυξημένη στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών στην έξοδο), και στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη Λένορμαν. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση στην Αλεξάνδρας από το Πεδίον Άρεως προς Κηφισίας, και στη Μεσογείων. Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Άρτα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου. 

Το βράδυ της Δευτέρας, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Άρτα και Πρέβεζα δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια, με παρόμοιο σκηνικό να εκτυλίσσεται και στην δυτική Πελοπόννησο. 

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Τέλος έντονη ήταν από χθες η κακοκαιρία και στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου δημιουργήθηκαν  υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο.

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM