Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Facebook Twitter
Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Εφετείο την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, φτάνει στο δικαστήριο, όπου χαιρέτισε τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία την καταχειροκρότησαν. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
0

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ποινών μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε πριν λίγο την απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται σε κάποιους από τους 57 ενόχους. 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Επιπλέον, δεν αναγνωρίστηκε κανέναν ελαφρυντικό στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ούτε και στους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι μόνο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Στον αντίποδα, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε οκτώ κατηγορούμενους για «περιφερειακό ρόλο» σε εγκληματικές πράξεις καθώς και ελαφρυντικά για τους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αρβανίτη, Αλεξόπουλο και Μίχο. Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Στον Νικ. Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζήτησε εξαίρεση του δικαστηρίου κάνοντας λόγο για δήθεν «μεροληψία». Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα.

Πριν την παρέμβαση του ευρωβουλευτή, το δικαστήριο είχε αποφασίσει τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.


Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM