Κορωνοϊός: Περισσότεροι από ποτέ οι διασωληνωμένοι- 1.216 κρούσματα στην Αττική σε 7 ημέρες

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από ποτέ οι διασωληνωμένοι- 1.216 κρούσματα στην Αττική σε 7 ημέρες Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι χθες έφτασαν τους 100, γεγονός που αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Την ίδια ώρα, η Αττική συνεχίζει να καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων καθημερινά. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι νέες μολύνσεις που έχουν εντοπιστεί ξεπερνούν τις 1.200.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στις ΜΕΘ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 100 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το τελευταίο δίμηνο, ο αριθμός αυτός ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Αύγουστος ξεκίνησε με 10 ασθενείς διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Ακολούθησε ανοδική τάση και ο μήνας εκείνος έκλεισε με 36 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τον Σεπτέμβριο, το πρώτο μισό του μήνα οι διασωληνωμένοι καθημερινά ήταν περίπου 40, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά ξεπέρασαν τους 60 και έφτασαν έως τους και τους 79. Η κατάσταση χειροτέρεψε αυτό τον μήνα όμως. Ο Οκτώβριο ξεκίνησε με 89 διασωληνωμένους ασθενείς και στις τρεις τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, με 91, 98 και χθες 100 διασωληνωμένους.

Από τις 272 μονάδες εντατικής θεραπείας για κορωνοϊό, οι 111 είναι καλυμμένες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΚΑΪ. Στην Αττική, που παραμένει η περιφέρεια που «δίνει» σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού από αυτά που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, μόλις 38 κλίνες ΜΕΘ είναι κενές.

1.216 κρούσματα σε 7 ημέρες στην Αττική

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στην Αττική, έχουν καταγραφεί 1.216 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο επταήμερο. Στο ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 2.471 μολύνσεις κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες. Από αυτά, τα 165 εντοπίστηκαν στην Αττική. Πιο αναλυτικά, τα κρούσματα στη συγκεκριμένη περιφέρεια τις τελευταίες επτά ημέρες:

Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση έχει εξορθολογιστεί, όταν ρωτήθηκε αν η Αττική κινδυνεύει να μπει στο επίπεδο επικινδυνότητας 4, του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.

«Με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είμαστε μακριά για να μπει στο επίπεδο 4», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM