Κώστας Γαβράς: Επιτέλους δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Κώστας Γαβράς: Επιτέλους δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, μιλώντας για την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

«Πλέον, οι Έλληνες καταλαβαίνουν αυτό το ναζιστικό σύστημα, που μας κατέπληξε όλους το πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα δημοκρατίας να έχουμε στη Βουλή ανθρώπους που χαιρετούν ακόμη τον Χίτλερ. Που έχουν αυτές τις τόσο τρομακτικές και ξεπερασμένες ιδέες», δήλωσε ο σκηνοθέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό είναι το σημαντικό. Και πρέπει να συνεχιστεί πιθανώς μια παιδεία για να μάθουν οι νέοι τι ήταν ναζισμός, γιατί πιστεύω δεν το ξέρουν καλά», συμπλήρωσε. «Η ιστορία μας επί κατοχής δεν έχει διδαχθεί καλά για να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ξαναέχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και τις ιδεολογίες», πρόσθεσε ο κ. Γαβράς. «Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά, γιατί η γενική κατάσταση είναι πολύ αρνητική και αυτοί προτείνουν λύσεις στην κοινωνία μας που δεν ξέρει καλά το παρελθόν και οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι καλές λύσεις. Και είδαμε στο παρελθόν που έφτασαν αυτές λύσεις της άκρας δεξιάς, του φασισμού και του ναζισμού... εκατομμύρια θυμάτων», υπογράμμισε.

Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε συγκινητική τη μαζική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. «Αυτή είναι η αλήθεια της Ελλάδας, όχι οι τελετές που έκαναν οι ναζιστές στις Θερμοπύλες. Είναι αυτοί που κατέβηκαν στον δρόμο. Είναι η οικογένεια του Παύλου, που θα υποφέρει αυτή η οικογένεια σε όλη της τη ζωή εξαιτίας των ναζιστών», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν τον ανησυχεί η παρουσία της άκρας δεξιάς γενικότερα στην Ευρώπη, ο κ. Γαβράς απάντησε: «Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να είναι παραδειγματική, αφού λένε ότι είμαστε η χώρα της δημοκρατίας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM