Χρυσή Αυγή: Πληροφορίες ότι 2 στελέχη που καταδικάστηκαν πήγαν σε Α.Τ. για να παραδοθούν

Χρυσή Αυγή: Πληροφορίες ότι 2 στελέχη που καταδικάστηκαν πήγαν σε Α.Τ. για να παραδοθούν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Περάματος προκειμένου να παραδοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.

Σήμερα το πρωί, δύο άτομα που κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Δεν πρόκειται για πρώην βουλευτές, αλλά στελέχη της Χρυσής Αυγής και ο ένας από αυτούς είχε εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.

Οι συγκεκριμένοι είπαν στον διοικητή του Α.Τ. ότι άκουσαν πως έχουν καταδικαστεί και ότι πήγαν εκεί για να παραδοθούν. Ο διοικητής τους εξήγησε ότι για να συλληφθούν πρέπει να περιμένουν να τελειώσει η σημερινή διαδικασία, να ακούσουν ότι δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή τους και αμέσως μετά η ελληνική αστυνομία «γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει».

Σε εξέλιξη είναι η σημερινή διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που αφορά τα ελαφρυντικά και τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στην αγόρευσή της πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για τα 7 στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, πρότεινε την απόρριψη των ελαφρυντικών για τους περισσότερους εκ των 11 που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας πρότεινε επιμέρους ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Κουκούτση, που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με παράγραφο του ποινικού κώδικα που αναφέρει ότι αν κάποιος έχει καταδικαστεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και δεν έχει τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν, μπορεί να του αναγνωριστεί αυτό το ελαφρυντικό.

Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων και στη συνέχεια το δικαστήριο, αφού αποσυρθεί, θα ανακοινώσει την απόφαση για τα ελαφρυντικά. Στη συνέχεια θα γίνει η ίδια διαδικασία- πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση του δικαστηρίου- για τις ποινές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM