Γώγος: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και ΜΕΘ στην Αττική - Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Γώγος: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και ΜΕΘ στην Αττική - Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στο Οpen ότι το πιο ανησυχητικό με τον κορωνοϊό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Επίσης, όπως εξήγησε, το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%, είναι εξίσου ανησυχητικό, ενώ αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι χρήσιμη παντού. Σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι υποχρεωτική».

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Αττική αλλά και όσα ενδέχεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, ο καθηγητής σημείωσε πως «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα», ενώ διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.

 

Νέα μέτρα θα εξετάσει την Τετάρτη το Μαξίμου


Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί αύριο η καθιερωμένη σύσκεψη την Τετάρτη, όπου, σύμφωνα με το OPEN TV, θα γίνει η εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τον κορωνοϊό και από εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Σε αυτά, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως στις πλατείες, οι οποίες και ανησυχούν περισσότερο την κυβέρνηση και, μάλιστα, όχι όσο η καθολική χρήση μάσκας. Κάτι που επίσης εξετάζεται είναι η αλλαγή ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν στις 22:00 αντί για τις 24:00.

Ο ΠΟΥ κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν "την κόπωση" των πολιτών 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πάντως κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσής της.

«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (...) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες.

«Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο», πρόσθεσε ο Κλούγκε. Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε», σημείωσε ο ίδιος. Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM