Η Ελλάδα σταμάτησε πτήση ΜΚΟ από την Ολλανδία - Ήθελαν να μεταφέρουν πρόσφυγες

Η Ελλάδα σταμάτησε πτήση ΜΚΟ από την Ολλανδία - Ήθελαν να μεταφέρουν πρόσφυγες Facebook Twitter
φωτο αρχειου/eurokinissi
0

Μέλη μιας ΜΚΟ, από την Ολλανδία φέρεται ότι ναύλωσαν αεροπλάνο από την Ολλανδία με προορισμό τη Λέσβο.

Σκοπός του ταξιδιού ήταμ σύμφωνα με το iefimerida, να μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες που θα επιθυμούσαν να τους ακολουθήσουν. 

Η πτήση ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είχε την απαιτούμενη ειδική άδεια και όταν ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές έγινε γνωστό ότι στην ουσία επρόκειτο για μια ιδιωτική πρωτοβουλία των μελών της ΜΚΟ.

Οι ελληνικές αρχές «μπλόκαραν» την πτήση μετά από λίγο και το αεροσκάφος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» .

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μάλιστα ανέφερε: «Οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων, υπόκεινται στους κανόνες των επίσημων διακρατικών συμφωνιών. Όταν δεν ακολουθούνται, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η δημόσια ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM