Το «κόλπο» με τα e-shop και τα κινητά τηλέφωνα - «Μέσα σε μια νύχτα είχαν εξαφανίσει τα πάντα»

Το «κόλπο» με τα e-shop και τα κινητά τηλέφωνα - «Μέσα σε μια νύχτα είχαν εξαφανίσει τα πάντα» Facebook Twitter
0

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών έπειτα από την απάτη με τις ηλεκτρονικές αγορές του GF Electronics.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες «τσουχτερό» πρόστιμο 250.000 ευρώ επέβαλε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στο εν λόγω e-shop που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα των παραγγελιών χωρίς ωστόσο να διαθέτει τα προϊόντα που υποτίθεται πωλούσε.

«Περίμενα να έρθει το κινητό και δεν ήρθε ποτέ» είπε ένα από τα θύματα του ηλεκτρονικού καταστήματος GF electronics μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega. «Ήθελα να αγοράσω, να κάνω ένα δώρο στο γιό μου, αποφάσισα να ψωνίσω από αυτούς ούτε κινητό πήρα στα χέρια μου, ούτε τίποτα.»

Όπως έγινε γνωστό,  η GF electronics «εξαφανίστηκε» μαζί με τα λεφτά των πελατών τους, κλείνοντας γραφεία και κατεβάζοντας τηλέφωνα. Κανείς από όσους αγόρασαν ηλεκτρονικές συσκευές από την ιστοσελίδα τους, δεν μπορούσε να βρει κάποιον από την εταιρεία.

«Άρχισα να καλώ, να τους παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς, στείλαμε και ένα δικό μας άνθρωπο να δει εκεί που ήταν η διεύθυνση, μέσα σε μια νύχτα, είχαν εξαφανίσει τα πάντα, δεν υπήρχε τίποτα. Έπαθα σοκ.»

Όπως καταγγέλλει μια δικηγόρος, θύμα της απάτης, είδε πρώτα πόσο καλές κριτικές είχε το e-shop και στη συνέχεια αποφάσισε να αγοράσει κινητό τηλέφωνο από την ιστοσελίδα.

«Στη συνέχεια έκανα μεταφορά από το λογαριασμό τον δικό μου στην εταιρεία, το ποσό ύψους 466 ευρώ και περίμενα να έρθει το κινητό...» Το «κόλπο» της GF electronics φέρεται να είχε στηθεί πάνω στις πολύ χαμηλές τιμές. Πωλούσε ακριβά κινητά κάτω από την τιμή του κόστους, με «χτυπημένες τιμές» ακόμα και 400 ευρώ κάτω για να προσεγγίζει πελάτες. Μάλιστα, πάνω από 500 άτομα φέρεται να έχουν εξαπατηθεί από την εταιρεία με κινητά που δεν έλαβαν ποτέ.

«Μέσα από αυτή την ιστορία κατάλαβα ότι υπάρχει ένα νομικό κενό στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Όσοι πλήρωσαν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες έχουν πάρει τα χρήματα πίσω. Όσοι κάναμε μεταφορά χρημάτων, δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, γιατί η εταιρεία είναι ΙΚΕ» καταλήγει η δικηγόρος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM