ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εκτάκτως στην Πέλλα ο γγ Πολιτικής Προστασίας - Αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών στη Σκύδρα

Εκτάκτως στην Πέλλα ο γγ Πολιτικής Προστασίας - Αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών στη Σκύδρα Facebook Twitter
Εκτάκτως στην Πέλλα ο γγ Πολιτικής Προστασίας - Αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών στη Σκύδρα (Eurokinissi)
0

Εσπευσμένα στην Πέλλα μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου μετά τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Μαζί του και η διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Ο γενικός γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 4.00 μμ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Νωρίτερα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, είχε ανασταλεί η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα.

Την ίδια ώρα απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τοπική επιχείρηση.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, μετά την εμφάνιση των αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM