Απεργία της ΓΣΕΕ

Κορωνοϊός- Ελλάδα: Σε «έξαρση» ο ιός τον Σεπτέμβριο - 125 νεκροί και 8.222 κρούσματα

Κορωνοϊός- Ελλάδα: Σε «έξαρση» ο ιός τον Σεπτέμβριο - 125 νεκροί και 8.222 κρούσματα Facebook Twitter
eurokinissi
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας έχοντας προκαλέσει προβληματισμό αφού τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 125 θάνατοι και 8.222 κρούσματα.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να γίνει άμεσα ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς το Σύστημα Υγείας έχει ξεκινήσει να πιέζεται, αφού 78 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.


Ο Σεπτέμβριος χαρακτηρίστηκε «μαύρος μήνας», καθώς από τους 391 θανάτους συνολικά στη χώρα, οι 125 σημειώθηκαν αυτόν τον ένα μήνα. Τις πρώτες 24 ημέρες του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είχαν καταγραφεί 101 θάνατοι, ενώ μέσα στην τελευταία εβδομάδα του μήνα εκτοξεύτηκε ο αριθμός των θυμάτων, αφού 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι χειρότερες ημέρες ήταν η 17η και η 24η Σεπτεμβρίου, καθώς 18 (9 + 9) άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον κορωνοϊό.

Οι δύο ημερομηνίες που προκάλεσαν συναγερμό στις αρχές ήταν όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το φράγμα των 400. Στις 21 Σεπτεμβρίου, με ρεκόρ κρουσμάτων, καταγράφηκαν 453 κρούσματα κορωνοϊού και στις 29 Σεπτεμβρίου 416. Πρωταθλήτρια βέβαια στα κρούσματα είναι η Αττική, καθώς τις ημέρες του Σεπτεμβρίου ξεπέρασε πολλά αρνητικά ρεκόρ.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM