Κορωνοϊός: Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων - Η λίστα

Κορωνοϊός: Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων - Η λίστα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ξεπερνούν τα 150, τα σχολεία ή τα τμήματα σχολείων, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σχολεία ή τμήματα αυτών παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα, τα περισσότερα όμως βρίσκονται στην Αττική. Στην Αθήνα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, έχει ανασταλεί η λειτουργία σε τμήματα 24 σχολικών μονάδων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κλείσει τμήματα και όχι σε ολόκληρα σχολεία.

Βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους. 

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών του και αν διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπάγεται η εκπαιδευτική μονάδα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, «περιμέναμε τα κρούσματα γι' αυτό έχουμε θωρακιστεί». Η ίδια υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ότι «αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα».

Στα 770 τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη 

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη ανέβηκε στα 770 εκ των οποίων τα 330 είναι στην Αττική και 80 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μαθητές ετοιμάζονται για νέο συλλαλητήριο την 1η Οκτωβρίου. Οι μαθητές ζητούν μεγαλύτερες αίθουσες, μικρότερο αριθμό ατόμων στις τάξεις και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα σχολεία ή τα τμήματα αυτών που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, εδώ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM