Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του.

 

«Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και εις ολόκληρον», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο. Αφορμή για την ανακοίνωση, όπως σημειώνεται σε αυτή ήταν δημοσίευμα «για δήθεν αθέτηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού» για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

 

Ο δρόμος για τις αποζημιώσεις είχε ανοίξει όταν στα τέλη Μαΐου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από τις αναιρέσεις που είχε ασκήσει κατά των αποφάσεων που επιδίκαζαν αποζημιώσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στις αρχές Μαΐου είχε ανακοινώσει ότι το δημόσιο θα παραιτηθεί από τις αναιρέσεις.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

 

«Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

 

Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.

 

Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και εις ολόκληρον.

 

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα παραπάνω είναι η ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα. Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει!».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr