Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου
0

Την παράταση της δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασία), λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, προβλέπει ΚΥΑ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, η δυνατότητα της τηλεργασίας παρατείνεται, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η παράταση αφορά στην δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του, ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α' 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα εργασιακά. Στο επίκεντρο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία, όπως ανέφερε, δίνει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ειδικά την περίοδο της κρίσης αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

«H μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2021 στον ιδιωτικό τομέα, συνυπολογίζοντας και την ήδη εφαρμοσθείσα μείωση κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες από το Β' εξάμηνο του 2020, μειώνει συνολικά κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM