Σεισμός

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 10 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρόδου - Αρνητικά όλα τα τεστ μαθητών στη Λαμία

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 10 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρόδου - Αρνητικά όλα τα τεστ μαθητών στη Λαμία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πάνω από δέκα άτομα, γιατροί, μαίες και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρόδου είναι από σήμερα σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με μια έγκυο γυναίκα από τη Σομαλία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο προχθές για να γεννήσει και έκανε το τεστ για κορωνοϊό, όμως την έπιασαν οι πόνοι το πρωί του Σαββάτου πριν να βγει το αποτέλεσμα. Την μετέφεραν στην αίθουσα τοκετού όπου παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, το παιδί δυστυχώς γεννήθηκε νεκρό.

Σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα είναι να τεθούν σε καραντίνα για πέντε ημέρες, πέντε γιατροί, αναισθησιολόγοι, γυναικολόγοι και παιδίατρος, μαίες, νοσηλευτές και καθαρίστρια. Το περιστατικό αυτό αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου, αφού θα έχει στη διάθεση του μόνο δυο αναισθησιολόγους για όσο διάστημα χρειαστεί.

28χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών

Ανησυχία προκαλεί η περίπτωση 28χρονου που φέρεται να δίνει μάχη στην Εντατική. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 28χρονος είναι από την Κάτω Αχαΐα. Ωστόσο, ο νεαρός δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει αίσια έκβαση.

Ανακούφιση στη Λαμία

Στον αντίποδα, ευχάριστα είναι τα νέα για τα αποτελέσματα των τεστ σε μαθητές στη Λαμία. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στη Λαμία για να κάνει τεστ σε δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με τα παιδιά που ήταν στο πάρτι του Σαββάτου (5/9), όπου συμμετείχαν ο 16χρονος και η 14χρονη από τη Λαμία, που βρέθηκαν θετικοί.

Και τα 55 τεστ που έγιναν στο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας, επέστρεψαν αρνητικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM