Λαμία: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζικά τεστ - Μετά από κρούσματα σε πάρτι μαθητών

Λαμία: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζικά τεστ - Μετά από κρούσματα σε πάρτι μαθητών Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σπεύδει αύριο Κυριακή στη Λαμία για να πραγματοποιήσει τεστ για κορωνοϊό σε εξήντα μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με παιδιά που παραβρέθηκαν σε πάρτι το περασμένο Σαββάτο. 

Συγκεκριμένα, στο πάρτι συμμετείχαν ένας 16χρονος και η 14χρονη από τη Λαμία, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ένα παιδί νοσηλεύεται, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το lamiareport.gr. Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι τοπικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μάλιστα το πρωί της παρασκευής έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λαμίας, όπου συμμετείχε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα.

«Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία και ειδικότερα την ασφάλεια των μαθητών, δεν περιχαρακωνόμαστε σε αρμοδιότητες.....», τόνισε ο Θύμιος Καραΐσκος, που τόνισε ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει κάνει έγκαιρα όλα όσα πρέπει και για τις μάσκες και για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Τεστ σε 60 μαθητές και μαθήτριες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μετά τα κρούσματα της περασμένης εβδομάδας στα δύο παιδιά, που συμμετείχαν σε πάρτι, έχουν μπει σε καραντίνα 60 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις. Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Οι υγειονομικές αρχές ψάχνουν τον «ασθενή μηδέν», που είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά. Πολλοί από τους γονείς προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες ώστε να φανεί αν κάποιος έχει μολυνθεί.

Έτσι λοιπόν, αύριο Κυριακή, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, σε ειδικό χώρο, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών. Τα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα. 

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ