Απεργία της ΓΣΕΕ

Κουμουτσάκος για Μόρια: Προσωρινά σε σκηνές οι 3.000 άστεγοι

Κουμουτσάκος για Μόρια: Προσωρινά σε σκηνές οι 3.000 άστεγοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια αποτελεί άμεση προτεραιότητα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωσε σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεκροί στην πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη δομή φιλοξενίας της Λέσβου ενώ πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε, οι 3.000 άστεγοι μετανάστες που έμειναν άστεγοι από την πυρκαγιά στη Μόρια, θα μεταφερθούν σε σκηνές που θα εγκατασταθούν σε οικισμούς της Μόριας ή σε χώρους δίπλα στον οικισμό. Οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις μήνες.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM