Μαγιορκίνης: Υποχώρηση κρουσμάτων στους κάτω των 40- Τι δείχνει η ήπια αύξηση διασωληνωμένων

Μαγιορκίνης: Υποχώρηση κρουσμάτων στους κάτω των 40- Τι δείχνει η ήπια αύξηση διασωληνωμένων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για υποχώρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα μας δείχνει τάση υποχώρησης κάτω από τα 200, αλλά υπάρχει μια ήπια άνοδος του αριθμού των διασωληνωμένων, σημείωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μαγιορκίνης απέδωσε τη διαφορά αυτή στο ότι τα κρούσματα χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να επιδεινωθούν. «Αντικατοπτρίζει την ένταση της επιδημίας πριν από 7-10 ημέρες. Αντικατοπτρίζει και την προσβολή μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, με μεγαλύτερη νοσηρότητα», συμπλήρωσε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στα θετικά, ανέφερε την υποχώρηση των κρουσμάτων σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών. «Αυτό ανταποκρίνεται στη μερικώς επιτυχή αντιμετώπιση επιδημίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη, αλλά δεν επιτρέπει εφησυχασμό», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα, 42 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Πλέον, 11.832 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και 290 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε ό,τι αφορά στην μέση ηλικία των κρουσμάτων, είναι στα 39 έτη σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

35 κρούσματα στη Μόρια

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης γνωστοποίησε ότι έχουν βρεθεί 35 κρούσματα κορωνοϊού στη Μόρια, στον εκτεταμένο έλεγχο που ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό της πρώτης περίπτωσης, που αφορούσε 40χρονο Σομαλό πρόσφυγα.

«Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξέτασε 2.000 άτομα. Οι 1.900 ήταν ωφελούμενοι και βρέθηκαν 35 κρούσματα. Ανάμεσα στους 100 ανθρώπους του προσωπικού δεν βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα», ανέφερε ο καθηγητής.

Μαγιορκίνης για τις μάσκες

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρήσης της μάσκας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σχετικά μικρή θυσία, προκειμένου να προστατευθούν οι αγαπημένοι μας, η δημόσια υγεία και η οικονομία.

«Οι επιστημονικές αποδείξεις που συρρέουν από την αρχή της πανδημίας αναβαθμίζουν όλο και περισσότερο τη σημασία της μάσκας στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι «ο όγκος και η ισχύς των δεδομένων για τη χρησιμότητα της μάσκας δεν έχει προηγούμενο. Το προφίλ ασφάλειας της μάσκας είναι εξαιρετικό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM