Συναγερμός για τα κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά- Πληροφορίες για 35 έως τώρα

Συναγερμός για τα κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά- Πληροφορίες για 35 έως τώρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, για τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά.

Έως τώρα, 35 εργαζόμενοι σε κονσερβοποιία έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν τα 10 πρώτα κρούσματα και αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν άλλα 25. Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί έχουν μπει σε καραντίνα.

Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών, αλλά και οι εντατικοί έλεγχοι στους εργαζόμενους του εργοστασίου. Οι περισσότεροι είναι εποχικοί υπάλληλοι και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Στο εργοστάσιο απασχολούνται 680 άνθρωποι.

Κρούσματα σε δομές φιλοξενίας

Την ίδια ώρα, σε 24 ανέρχονται τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί έως τώρα στη Μόρια, μετά την κινητοποίηση που έγινε έπειτα από την καταγραφή της πρώτης μόλυνσης, ενώ 6 έχουν βρεθεί θετικοί στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού, στη δομή της Μαλακάσας 2 περιπτώσεις και στον Ελαιώνα ένας θετικός στον ιό. Ήδη και οι τρεις δομές είναι σε καραντίνα, έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στη Μόρια, 24 δείγματα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, από τα περισσότερα από 2.000 που συγκέντρωσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες. Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό είναι σε καραντίνα και σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται συγγενικά τους πρόσωπα και στενές επαφές τους.

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε δομή φιλοξενίας στα Γρεβενά. Πρόκειται για 44χρονη, η οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου ταξίδεψε με 3 από τα παιδιά της και έναν ακόμη πρόσφυγα στη Ριτσώνα και όταν επέστρεψαν πήγαν για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο Γρεβενών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM