Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα

Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα Facebook Twitter
0

Την εκτίμηση πως «το καλοκαίρι του 2021 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα» εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύσκολο να μην μας απασχολεί καθόλου, παρόλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στο Θέμα 104,6, επισήμανε επίσης την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επανέλθει η κοινωνική απόσταση ακόμα και με οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, επειδή όπως είπε «υπάρχει επέκταση τη επιδημίας σε όλη την επικράτεια καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων».

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ' ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα».

Ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης εξήγησε ότι «είναι εμβόλιο δύο δόσεων. Κάνεις την πρώτη και μετά από ένα μήνα και στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επίπεδα ανοσίας», προσθέτοντας πως στην Ελλάδα «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ