Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τις δράσεις στην πόλη

Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τις δράσεις στην πόλη Facebook Twitter
Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις στην πόλη (Eurokinissi)
0

Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων στις 129 γειτονιές της πόλης.

Μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή πλήρους και αναλυτικής ενημέρωσης των πολιτών για τις καθημερινές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στην πόλη, που ταυτόχρονα διευκολύνει και τις μετακινήσεις τους στα σημεία που οι παρεμβάσεις επηρεάζουν την κυκλοφορία, ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες.

Μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://draseis.cityofathens.gr/ και προσβάσιμη τόσο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και από κινητά τηλέφωνα και tablet, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή υλοποιούνται αυτή τη περίοδο από τη Δημοτική Αρχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και για όσα προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλατφόρμα αυτή, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται αρχικά για τις δράσεις που εμπίπτουν στις θεματικές ενότητες:

• Απολυμάνσεις

• Καθαριότητα

• Αντιγκράφιτι

• Έργα Οδοποιίας

• Πράσινο

• Αναπλάσεις

Σύντομα στην πλατφόρμα ενημέρωσης αναμένεται να συμπεριληφθούν κι άλλες κατηγορίες δράσεων, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη όπως αυτά που αφορούν στην ανακύκλωση.

Με λίγα «κλικ» μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να βρει πληροφορίες για κάποια δράση στον Δήμο: Το σημείο που γίνεται, την χρονική της διάρκεια, τον αρμόδιο για το έργο, επεξηγηματικά κείμενα, πληροφοριακό καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Με την διαδικασία αυτή ενισχύεται η διαφάνεια ενώ ταυτόχρονα, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών αφού -για παράδειγμα- ο κάτοικος ή ο επισκέπτης θα έχει έγκαιρη ενημέρωση για το κλείσιμο ενός δρόμου στη διάρκεια ενός έργου οδοποιίας και θα μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του, αν πρέπει για κάποιο λόγο να βρεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Με όπλο μας της τεχνολογία ενισχύουμε τη διαφάνεια και προσφέρουμε τα μέσα για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Υλοποιούμε βήμα - βήμα τη στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία.

Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες και να τους προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας» τονίσει με αφορμή την λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η ΔΑΕΜ ΑΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM