Πυρκαγιά στη Μάνη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Πολλές διάσπαρτες εστίες

Πυρκαγιά στη Μάνη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Πολλές διάσπαρτες εστίες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά.

Η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι βελτιωμένη σήμερα, μετά από μια ολονύχτια μάχη των Πυροσβεστών. «Η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα. Υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες και όχι ένα ενιαίο μέτωπο πια, ενώ επιχειρούν από νωρίς το πρωί και τα εναέρια μέσα» ανέφερε στο Lifo.gr, αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά στη Μάνη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Πολλές διάσπαρτες εστίες Facebook Twitter
ΜΕΤΕΟ

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς, αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης, παραμένουν 155 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η έκταση της φωτιάς είναι τέτοια που χτες οι καπνοί ήταν ορατοί ακόμα και από το διάστημα.

Δύσκολη ήταν η νύχτα

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε χτες το βράδυ τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών». Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα αλλά γρήγορα πήρε έκταση. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Πυρκαγιά στη Μάνη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Πολλές διάσπαρτες εστίες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Σάββατο οι αρχές εισηγήθηκαν την άμεση εκκένωση των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή. Το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι. Ένα τμήμα του πύρινου μετώπου κινείται προς το βουνό και ένα δεύτερο κατευθύνεται προς οικισμούς. Πλησιέστερος οικισμός είναι αυτός του Λαγκαδά με 5 σπίτια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM