Κορωνοϊός: Θετικός κρατούμενος και στο Α.Τ Πατησίων

Κορωνοϊός: Θετικός κρατούμενος και στο Α.Τ Πατησίων Facebook Twitter
Κρωνοϊός: Θετικός κρατούμενος και στο Α.Τ Πατησίων (Eurokinissi)
0

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης και συγκεκριμένα στο Α.Τ Πατησίων.

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για έναν 17χρονο πακιστανικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανήλικος είχε μεταφερθεί στο τμήμα για προστατευτική φύλαξη ώστε να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διαδικασία ιχνηλάτησης για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και κατά τη μεταφορά του ενώ ήδη γίνεται απολύμανση στο κτίριο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό πόσοι από τους αστυνομικούς θα μπουν σε καραντίνα.

Πρόκειται δε για το τρίτο κρούσμα που εντοπίζεται σε αστυνομικό τμήμα των Αθηνών.

Ήδη χθες έγινε γνωστό ότι ένας άλλος κρατούμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο Α.Τ Ομόνοιας με αποτέλεσμα έξι αστυνομικοί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε ανάλογη καραντίνα μπήκαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι που βρίσκονταν στο τμήμα της Ομόνοιας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ένας κρατούμενος Αλβανικής καταγωγής, που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αρχικά, ο άνδρας ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε χτες στο τμήμα Ομόνοιας.

Χθες το πρωί ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Κατόπιν αυτού, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών και το ίδιο τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και με το ασθενή, καθώς και άλλοι δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει κατά τη μεταγωγή του με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ καθ' όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, θα ακολουθήσουν δε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ανάλογο περιστατικό εντοπίστηκε πριν από τρεις ημέρες στο Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα όπου τέθηκαν σε 7ήμερη καραντίνα 12 αστυνομικοί καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή του κορωνοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM