Εσπευσμένα στο Ηράκλειο μέσα σε ειδική κάψουλα, ανήλικο αγόρι με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Εσπευσμένα στο Ηράκλειο μέσα σε ειδική κάψουλα, ανήλικο αγόρι με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα ένα ανήλικο αγόρι με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το τοπικό ekriti, πρόκειται για έναν 17χρονο από τη Γαλλία που διακομίστηκε από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο με ελικόπτερο Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Η διακομιδή έγινε στις 4:30 τα ξημερώματα. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης καθώς πρόκειται για πιθανό κρούσμα Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο τοπικό ekriti.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, ο 17χρονος έχει ανεβάσει πυρετό εδώ και δύο ημέρες. Παράλληλα, έχει εκδηλώσει και θωρακικό άλγος.

Στον ανήλικο έχει γίνει ήδη ένα πρώτο τεστ στην Κάλυμνο τα αποτελέσματα του οποίου δεν έχουν ακόμα βγει. Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, τεστ έγινε και στο Βενιζέλειο κατά την άφιξή του τα ξημερώματα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα και συνολικά 217 νέες μολύνσεις σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα 89 καταγράφηκαν στην Αττική και 44 στη Θεσσαλονίκη. 

Τριψήφια κρούσματα, αύξηση διασωληνωμένων

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα παραμένει τριψήφιος, ενώ παρατηρείται και αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από την 1η Αυγούστου έως σήμερα ο αριθμός αυτός σχεδόν τριπλασιάστηκε, από τους 10 στους 28 ασθενείς.

Με πληροφορίες από ekriti.gr και ΕΟΔΥ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM