Λέκκας για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ: «Δεν μπορεί να συσχετιστεί με την επιφανειακή σεισμικότητα»

Λέκκας για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ: «Δεν μπορεί να συσχετιστεί με την επιφανειακή σεισμικότητα» Facebook Twitter
0

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τον μεγάλο σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοικτά της Ύδρας το πρωί. 

Αρχικά η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψε 5,1 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια η ένταση της σεισμικής δόνησης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω. 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:27 το πρωί, με επίκεντρο 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ύδρας. Έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας.

Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 90,1 χιλιόμετρα μεταξύ Ύδρας και Μήλου και όπως εξηγεί ο καθηγητής, ο σεισμός έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το σημαντικό βάθος: «είναι σεισμός βάθους, έγινε αισθητός βεβαία στην Αττική, στην Αργολίδα, στη Λακωνία, στην Κρήτη και στα γύρω νησιά, δεν μπορεί όμως να συσχετιστεί με την επιφανειακή σεισμικότητα», σημείωσε.

«Δεν θα έχουμε ούτε πλούσια μετασεισμική ακολουθία ούτε μεγαλύτερο σεισμό παρακινδυνεύω να πω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» κατέληξε ο κ. Λέκκας. 

Από την δόνηση δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές. 

Λέκκας για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ: «Δεν μπορεί να συσχετιστεί με την επιφανειακή σεισμικότητα» Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM