Σεισμός

Μάτι: «Όχι» και σε δεύτερο αίτημα του ανακριτή - Για να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες

Μάτι: «Όχι» και σε δεύτερο αίτημα του ανακριτή - Για να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες Facebook Twitter
Μάτι: «Όχι» και σε δεύτερο αίτημα του ανακριτή να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Δεύτερο «όχι» από την την εισαγγελία Πρωτοδικών στο αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για την φονική φωτιά στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, αρνητική ήταν για δεύτερη φορά η απάντηση της εισαγγελίας Πρωτοδικών στο αίτημα του ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη να αναβαθμιστεί  το κατηγορητήριο για τη φονική φωτιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Σαπφώ Κατσανάκη, αφού μελέτησε όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που της διαβίβασε ανακριτής Αθανάσιος Μαρνερης, νέα στοιχεία από την ανακριτική έρευνα αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιοτσιου, με βαριές καταγγελίες εναντίον του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου, έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Κατά συνέπεια δε στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ανακριτή από την έρευνα που διεξήγαγε προέκυψε ακόμη ότι ενώ οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018, και παρόλα αυτά οι επιτελείς της Πυροσβεστικής παρείχαν όλα τα πυροσβεστικά μέσα στην πυρκαγιά στην Κινέτα.

Διαχώρισε ωστόσο τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Αρχικά και με αφορμή τα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζήτησε την απαγγελία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίας σε βάρος 12 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια ο ανακριτής του 6ου Ανακριτικού τμήματος επανήλθε για δεύτερη φορά με αίτημα του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Το αίτημα απορρίφθηκε για δεύτερη φορά.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM