Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα - Οι εξαιρέσεις

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα - Οι εξαιρέσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανακεφαλαιώνοντας τα νέα, έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν, αναφέρθηκε στον περιορισμού του ωραρίου για κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης, προειδοποιώντας πως θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις δεν κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Στην δεύτερη παράβαση θα προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες. 

Όπως διευκρίνισε το κλείσιμο αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, catering, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ γάμοι) και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και το take away φαγητού από χώρους εστίασης. 

Για τα εισερχόμενα κρούσματα

 

Από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, τα 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους και 101 είναι πλέον μη ενεργά αλλά παραμένουν στην Ελλάδα

Υποχρεωτική 7ημερη καραντίνα για όσους μπαίνουν από Αλβανία

Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα. Όσοι μπαίνουν στη χώρα από την Αλβανία θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα και το συγκεκριμένο μέτρο θα αφορά και τους Έλληνες πολίτες καθώς και τους έχοντες άδεια παραμονής. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ δεν ισχύει για παιδιά έως 10 ετών.

Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια

 

Με βάση το επιδημιολογικό φορτίο, αποφασίστηκε πως από τις 11 Αυγούστου μέχρι και τις 23, η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυΧτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:
– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση μπορεί να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Παράλληλα, αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με ορθίους, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Οπου υπάρχουν παραστάσεις με καθήμενους συνεχίζονται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ