Γώγος: Ανησυχία εν όψει Δεκαπενταύγουστου - Δεν αποκλείεται κλιμάκωση των μέτρων

Γώγος: Ανησυχία εν όψει Δεκαπενταύγουστου - Δεν αποκλείεται κλιμάκωση των μέτρων Facebook Twitter
Τι αναφέρει ο καθηγητής Γώγος για την έξαρση των κρουσμάτων - EUROKINISSI
0

Την ανησυχία των ειδικών προκαλεί η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε πως το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς και δεν αποκλείεται τα μέτρα να γίνουν «σφικτότερα». 

«Προς το παρόν οι συστάσεις είναι αυτές. Θα δούμε και την επιδημιολογική καμπύλη αυτήν την εβδομάδα, η οποία είναι κρίσιμη. Αν η τάση που υπάρχει σταθεροποιηθεί, "μαζευτεί", θα συνεχίσουμε με τα μέτρα αυτά και τον έλεγχο που έχουμε επιβάλει, διαφορετικά υπάρχει και η δυνατότητα κλιμάκωσης». 


Ως προς τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων, ο κ. Γώγος τόνισε πως «σε ευαίσθητους χώρους, όπως γηροκομεία, νοσοκομεία, μπορούμε να κάνουμε στοχευμένα τεστ για να ψάξουμε τους ασυμπτωματικούς. Έξω στην κοινότητα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πρώτον, γιατί είναι δύσκολο να τρέχεις παντού να κάνεις τεστ. Δεύτερον, και να είναι κάποιος θετικός κι ασυμπτωματικός σήμερα, μπορεί αύριο να είναι αρνητικός. Δηλαδή το αποτελεσματικό μέτρο είναι να έχουμε συνεχή καταγραφή όλων των πολιτών. Οπότε κάτι τέτοιο δεν γίνεται.»

Όπως σημείωσε δε, οι ολιγοσυμπτωματικοί είναι πιο μεταδοτικοί απο τους ασυμπτωματικούς: «Γι'αυτό το λόγο στις επιδημίες, αυτό που λέμε κι αυτό που πρέπει να γίνεται, είναι να θεωρούνται όλοι ασυμπτωματικοί φορείς. Ή ολιγοσυμπτωματικοί γιατί καμιά φορά ακόμα και να τρέχει λίγο η μύτη και να επηρεαστεί η γεύση και η όσφρησή μας μπορεί να είναι πρώιμο στοιχείο του ιού και να είναι ολιγοσυμπτωματικός και να είναι και περισσότερο μεταδοτικός, ξέρετε, απ'τον τελείως ασυμπτωματικό. Επομένως, πρέπει να ξέρουμε πως ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να είναι όλοι γύρω μας. Φορώντας και εκείνος και εμείς μάσκα, κόβουμε τη μετάδοση σαν ένα είδος lockdown του ιού.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM