Τα κρούσματα του κορωνοϊού για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν να είναι υψηλά και κυρίως η κατάσταση στην Αττική προκαλεί προβληματισμό με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέρεται να αφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε περιπτώσεις με μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου, όπως γάμοι, που τα τελευταία 48ωρα έχουν εμφανίσει πολλά κρούσματα.

 

Σύψας: Αν το επιβάλει η κατάσταση, θα επαναφέρουμε τα SMS


Η εβδομάδα αυτή έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας, με τον καθηγητή Νίκο Σύψα να αναφέρει πως αρκετά μέτρα είναι πλέον στο τραπέζι, μεταξύ αυτών ακόμη και η επαναφορά των SMS.

 

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μια σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων. Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

 

Κορωνοϊός: 66 κρούσματα σε τρεις μέρες στην Αττική


Η Αττική έχει φέρει προκαλέσει συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές. Τα κρούσματα παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά στην ημερήσια καταμέτρηση, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 28.

 

Παρατηρείται μια σταθερά αυξητική πορεία στα κρούσματα εντός της Αττικής, καθώς μετά τα 19 που ανακοινώθηκαν Σάββατο και Κυριακή, τη Δευτέρα ήρθε νέα άνοδος με 28 κρούσματα, φτάνοντας ήδη τα 66 στο πρώτο τριήμερο του Αυγούστου. Το γεγονός πως η αύξηση των κρουσμάτων συμπίπτει με την έξοδο των Αθηναίων στα νησιά και την περιφέρεια για τις καλοκαιρινές διακοπές προκαλεί προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr