Μιωνής: Μήνυση κατά της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση

Μιωνής: Μήνυση κατά της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση Facebook Twitter
0

Αγωγή και μήνυση για απάτη και καταδολίευση κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της.

Ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά της κ. Παπαδάκου αλλά και κατά του συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι «μεθόδευσαν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της κατοικίας τους ώστε να μη μπορεί να εκτελεστεί αμετάκλητη αποζημιωτική απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ του κ. Μιωνή». Η απόφαση του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση αγγλικού δικαστηρίου, που επέβαλλε στη δημοσιογράφο την καταβολή ποσού άνω των 100.000 αγγλικών λιρών για συκοφαντικό δημοσίευμά της το 2014, αναφέρει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για λογαριασμό του επιχειρηματία ο συνήγορος του, Πέτρος Πανταζής, αναφέρεται: «Κατέθεσα αγωγή και μήνυση κατά της πρώην δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της, Παναγιώτη Τάφας, για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης. Λίγες ημέρες πριν επιδοθεί η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που με δικαίωσε, η Γιάννα Παπαδάκου πούλησε για μόλις 5.000 ευρώ το ήμισυ της μεζονέτας στην οποία κατοικεί με τον σύζυγό της σε μία κυπριακή εταιρία, προκειμένου να μην εκτελεσθεί η τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι Κύπριοι δικηγόροι της εταιρίας, για να αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες, αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν ότι δικαιούχος της κυπριακής εταιρίας που αγόρασε το σπίτι, είναι ο σύζυγος της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννας Παπαδάκου.

Θα περίμενε κανείς ότι με τόσα χρόνια εμπειρίας στις δικαστικές αίθουσες, στην ερευνητική δημοσιογραφία και στα εισαγγελικά γραφεία του συστήματος Παπαγγελόπουλου, η κυρία Παπαδάκου θα είχε σεβασμό για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ειδικά του Αρείου Πάγου. Αντί αυτού, προτίμησε να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Είναι κρίμα οι έκνομες ενέργειες της κυρίας Παπαδάκου να αμαυρώνουν και να ευτελίζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει τη Γιάννα Παπαδάκου και όσους συμμετείχαν στο άρρωστο παραδικαστικό κύκλωμα, που στοχοποίησε εμένα και τους συνεργάτες μου, όπως τους αρμόζει. Ήρθε η ώρα της τιμωρίας».

Τι είχε δηλώσει η κυρία Παπαδάκου για την αντιδικία με τον Μιωνή

«Η διαφορά μου με τον κ. Μιωνή πράγματι αρχίζει εδώ και οκτώ χρόνια, όταν στο πλαίσιο των αποκαλύψεών μου για τη λίστα Λαγκάρντ έγραψα σωστά και με στοιχεία ότι η μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας ανήκει σε ένα fund με το οποίο συνδεόταν ο κ. Μιωνής. Πάνω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων (τη μεγαλύτερη της λίστας Λαγκάρντ) ήταν ένα όνομα, η κ. Μαρία Παντελή, η οποία ήρθε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής (το 2013) και παραδέχτηκε ότι δούλευε για τον κ. Μιωνή.

Έγραψα επίσης, κι αυτό ήταν το επίμαχο θέμα για το οποίο ο κ. Μιωνής με μήνυσε στην Αγγλία, ότι είχε παλιότερα μια φορολογική εμπλοκή με το IRS και κατέγραψα και το νούμερο του φακέλου στο IRS. Ο κ. Μιωνής, αν και ήξερε ότι αυτό ήταν αλήθεια -κι εκεί είναι ο δόλος του-, πήγε στην Αγγλία και με καταδίκασε ερήμην, γιατί εγώ δεν μπορούσα να παραστώ σε δικαστήριο στην Αγγλία.

Δεν πίστεψα ποτέ πως ελληνικό δικαστήριο θα επιδικάσει και θα αναγνωρίσει σε βάρος μου αυτό το πρόστιμο του βρετανικού δικαστηρίου, που είναι 70.000 λίρες δικαστικά έξοδα και 40.000 λίρες αποζημίωση.

Ο κ. Μιωνής έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελλάδα και το 2015, μετά από εκείνο το περίφημο ταξίδι των εισαγγελέων στο Παρίσι για να πάρουν επίσημη κατάθεση από τον Φαλτσιανί, μετά τη δημοσιογραφική κάλυψη αυτής της κατάθεσης, μου κοινοποίησε την απόφαση. Πρακτικά επιδίωξε την τρομοκράτηση και τη φίμωσή μου. Ο κ. Μιωνής, μετά από μήνυσή μου, ερευνάται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, των δικαστηρίων, όπου έλεγε ψέματα. (...) Μετά, συνεχίζοντας την εναντίον μου εκδικητική μανία, τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησε σε κατάσχεση των προσωπικών μου αντικειμένων από το σπίτι μου» είχε υποστηρίξει πρόσφατα η δημοσιογράφος σε συνέντευξή της στην Αυγή.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Νίκο Παππά

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής δημοσιοποίησε ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και τον ίδιο. Το ηχητικό προκάλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, και διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Στη συνομιλία ο Νίκος Παππάς αναφέρει στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε κατηγορήσει για κατασκοπεία τον κ. Μιωνή για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον κ. Παππά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM