Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας: Έχουμε έξαρση κρουσμάτων και όχι δεύτερο κύμα

Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας: Έχουμε έξαρση κρουσμάτων και όχι δεύτερο κύμα Facebook Twitter
0

Ότι η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων και τα φαινόμενα συνωστισμού και ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα, υποστήριξε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, σε δηλώσεις της στο Open για τα κρούσματα κορωνοϊού.

«Όχι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα, απλά περνάμε μία έξαρση λόγω της χαλάρωσης των πολιτών. Πρέπει να εστιάσουμε στην ατομική ευθύνη, αποστάσεις, μάσκες και πλύσιμο χεριών. Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι στην ατομική ευθύνη, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, πρέπει να φοράμε μάσκες και πρέπει να τηρούμε την υγιεινή των χεριών. Είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά τα τρία» τόνισε.

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι «αυτή οφείλεται στις μεγάλες συναθροίσεις που είδαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Απλώς πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει και δεν σέβεται κανέναν, ούτε μικρά παιδιά, ούτε νέους, ούτε ηλικιωμένους». 

Όσο για το ποια είναι η εκτίμησή της για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας: «Ελπίζω ότι θα ελέγξουμε τα κρούσματα. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει μια πιθανότητα να επιβληθεί η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις». Τέλος για τα σχολεία είπε: «Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί να τα παιδιά θα πάνε με μάσκα στα σχολείο. Γιατί δεν είναι εύκολο. Τα μικρά παιδιά υπακούουν, οι έφηβοι αντιδρούν. Ελπίζω να μην χρειαστεί να την επιβάλλουμε. Είναι κρίσιμος αυτός ο μήνας των διακοπών».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ