Κύπρος: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα- Από τις 6 Αυγούστου

Κύπρος: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα- Από τις 6 Αυγούστου Facebook Twitter
EPA
0

Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β- από Α- κατατάσσει η Κύπρος την Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού από τους ταξιδιώτες.

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση έπειτα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η Κύπρος σήμερα ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα και οι τέσσερις από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν άτομα που έφτασαν με πτήσεις από την Ελλάδα.

Οι Κύπριοι πολίτες, τα μέλη της οικογένειάς τους και όσοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μπορούν να κάνουν μοριακή εξέταση φτάνοντας στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος της εξέτασης.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες θα πρέπει να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό. Μέτρο που ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες που είναι στην κατηγορία Β. Επίσης, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, όλοι οι επιβάτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Ακόμη, η Κύπρος ανακοίνωσε ότι έως τις 6 Αυγούστου- όταν και θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο- θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα, όπως γίνεται και στην περίπτωση και στις πτήσεις από τη Βρετανία.

11 νέα κρούσματα

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανέρχονται πλέον σε 1.150 συνολικά, μαζί με τις 11 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Από αυτά τα νέα κρούσματα, ένα προέρχεται από δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε πτήση από την Αθήνα (1/8) και ένα από δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Πάφου σε πτήση από τη Μύκονο (1/8).

Ακόμη, τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας από πτήση της Θεσσαλονίκης (31/7). Το ένα άτομο έφτασε στην Κύπρο από Γερμανία μέσω Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM