Σχολεία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει το υπ. Παιδείας για το άνοιγμα τον Σεπτέμβριο

Σχολεία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει το υπ. Παιδείας για το άνοιγμα τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο είναι τα βασικά σενάρια που συζητά το υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ο σχεδιασμός προβλέπει άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το υπουργείο Παιδείας είναι σε διαρκείς συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ, προκειμένου να καθοριστεί πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

«Το ένα σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία σε πλήρη σύνθεση, άρα να πάνε όλα τα παιδιά, αλλά ενδεχομένως με αυξημένα μέτρα προστασίας. Το άλλο σενάριο ενδεχομένως θα είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά κάποιο τρόπο όπως έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μετά τις συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών και με βάση τα τωρινά δεδομένα για τον κορωνοϊό, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι τα σχολεία να ανοίξουν με πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας, επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, γιατί σε όλη αυτή την κρίση έχει σημασία να βλέπουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε δύο ζητήματα. «Διεθνείς μελέτες δείχνουν πλέον ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν και μεταδίδουν πολύ λιγότερο τον ιό. Και δεύτερον, πρέπει να μάθουμε γενικότερα να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει νέο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών. «Προφανώς θα υπάρχει αναλυτικό πρωτόκολλο και για το ενδεχόμενο κρούσματος και τη διαχείριση περιστατικών. Θα μας δώσει οδηγίες η επιτροπή και για τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κορωνοϊός μπορεί να είναι κοντά μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί τα παιδιά μας να μην πηγαίνουν στο σχολείο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ