Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων

Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν καταγγελία περί «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων του «Ελ.Βενιζέλος» τη στιγμή που ήδη η χώρα μετρούσε δύο νεκρούς.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην έγκληση δια του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου της Βαρβάρας Βουκάκη, χήρας Γρηγορίου Φύτρου, η οποία τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι έχασε τον άνδρα της, 54 ετών, τον γιο της Ανδρέα, 11 ετών, και την κόρη της Εβίτα, 13 ετών, τόσο κατά του τότε διοικητή της ΥΕΜΠΣ και του κ. Ματθαιόπουλου όσο και κατά όλων των άλλων τότε υπευθύνων.

Σύμφωνα με την έγκληση, η αποχώρηση του διοικητή της ΥΕΜΠΣ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», πλέον των άλλων, είχε ως συνέπεια δύο ελικόπτερα με κάδο, τύπου ΒΚ-117, να παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος καθ' όλη τη διάρκεια της φωτιάς.

Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων Facebook Twitter
protothema.gr

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, ο πύραρχος διοικητής και προϊστάμενος της ΥΕΜΠΣ κατά το χρονικό διάστημα από 18.00 έως 18.30 δίνει στην Πύλη 12 του αεροδρομίου στα Σπάτα άδεια για να εισέλθει με το αυτοκίνητό της εθελόντρια πυροσβέστρια, η οποία αφού ξεναγήθηκε στα ελικόπτερα της μονάδας, αποχώρησε μαζί με τον πύραρχο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο προς άγνωστο προορισμό.

Εξι λεπτά μετά την αποχώρηση του διοικητή της ΥΕΜΠΣ -και συγκεκριμένα στις 18.36- στο τηλεφωνικό κέντρο 199 της ΣΕΚΥΠΣ αναφέρεται ότι υπάρχουν οι πρώτοι δύο νεκροί.

Σύμφωνα πάντα με την έγκληση, η εγκατάλειψη της θέσης από το διοικητή της ΥΕΜΠΣ ήταν γνωστή τόσο στον αρχηγό Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλο όσο και στον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM