Επίθεση με βιτριόλι: «Μίλησαν» το λάπτοπ και το δεύτερο κινητό της 35χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις

Επίθεση με βιτριόλι: «Μίλησαν» το λάπτοπ και το δεύτερο κινητό της 35χρονης - Ραγδαίες εξελίξεις Facebook Twitter
0

Δύο μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, η αστυνομία φαίνεται πως κατάφερε να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης. 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ο φορητός υπολογιστής και το δεύτερο κινητό της 35χρονης γυναίκας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, Απόστολο Λύτρα, τα αρχεία ρίχνουν φως στο κατά πόσο κάποιος «εν γνώσει του ή όχι» προμήθευσε την 35χρονη με το καυστικό υγρό, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

Η κατηγορούμενη φέρεται πως αναζήτησε περούκα περίπου 10 ημέρες πριν από την επίθεση ενώ όπως τόνισε ο κ. Λύτρας, τώρα θα πρέπει να γίνει γνωστό αν υπήρχε και άλλο πρόσωπο που βοήθησε την 35χρονη στην παρακολούθηση του θύματος.

Καταθέτοντας, η συλληφθείσα υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση σε βάρος της 34χρονης και, ερωτηθείσα γιατί είχε αγοράσει την περούκα, φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Όταν η εισαγγελέας την ρώτησε τον λόγο που απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό της 20ης Μαΐου που έγινε η επίθεση, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε ραντεβού για καλλωπισμό.

Όσο για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, κατά την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο, και είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης. Ωστόσο η 35χρονη φέρεται να επέμεινε, ότι τέτοιες ίδιες καπαρντίνες «κυκλοφορούν δεκάδες», το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει και το σακίδιο «είναι απλώς ένα συνηθισμένο σακίδιο».

Αναφερόμενη στο θύμα η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι την γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της διαψεύδοντας ωστόσο κατηγορηματικά τα σενάρια ερωτικής αντιζηλίας.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη

Είκοσι ημέρες μετά το έγκλημα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αξιοποίησαν «μια σειρά από λάθη της 35χρονης», πριν και μετά την επίθεση της 20ης Μαΐου, φτάνοντας στην ταυτοποίησή της, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. 

Η δεύτερη κλήση από το καρτοτηλέφωνο

 

Το βασικότερο λάθος ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εργάζεται κυρίως ως κηπουρός.

Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε, αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ «ένα αίτημα φιλίας στο facebook, που έκανε στο θύμα ένας φίλος της φερόμενης ως δράστιδας, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε το μένος της.»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, πολύ κοντά στον τόπο καταγωγής του θύματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM