Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τα τοπικά κρούσματα - Σήμερα η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τα τοπικά κρούσματα - Σήμερα η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεκινούν και πάλι από σήμερα, Τρίτη, οι τηλεοπτικές ενημερώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά ενώ ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα τοπικά κρούσματα του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα θα γίνει στη μία το μεσημέρι, αντί για τις έξι το απόγευμα, όπως είχε καθιερωθεί. Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. 

Απολογισμός Ιουλίου 

Έως τώρα, μόνο τον Ιούλιο, έχουν καταγραφεί 624 επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα. Συγκεκριμένα η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων εντοπίστηκε στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες βαλκανικές χώρες. Χθες ανακοινώθηκαν έντεκα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν εισαγόμενα. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην εγχώρια διαδρομή του ο κορωνοιός κινείται με μικρή ταχύτητα κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, έχοντας δημιουργήσει μικρές επιδημικές εστίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στην Καστοριά και την Ξάνθη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι ειδικοί τείνουν να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με σταθεροποιητική τάση, με επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης και δεν θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που τον χαρακτήρισε τις πρώτες εβδομάδες.

Η εστία της Ξάνθης παραμένει ενεργή για περισσότερες από 7 εβδομάδες. Μικρότερη συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου σε Καστοριά και Κοζάνη.  Ωστόσο, οι εστίες που προβλημάτισαν περαιτέρω τους ειδικούς ήταν εκείνες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα κρούσματα άρχισαν να καταγράφονται πριν από περίπου δέκα ημέρες, κι αυτό συνεχίστηκε με σταθερό συνεχόμενο ρυθμό. Πλέον τα κρούσματα έχουν αγγίξει την εκατοντάδα στην Αττική, ενώ τη δυναμική του κορωνοϊού δείχνουν και τα στοιχεία των νοσηλευόμενων.

Κατανομή ασθενών 

Περί τους 20 ασθενείς νοσηλεύονται στα 4 μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού της Αττικής, πλην των ΝΙΜΤΣ, Παμμακάριστος και Αγία Βαρβάρα που είναι προορισμένα να νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό τα οποία στην παρούσα συγκυρία είναι νοσοκομεία «ελεύθερα κορωνοϊού». Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 80 ασθενείς, από τους οποίους οι 31 σε ΜΕΘ.

Μέχρι χθες 12 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι. Δύο συγκαταλέγονταν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι οκτώ στην ηλικία των 40-64 χρόνων. Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι άνω των 65 ετών. 

Νέα μέτρα εισόδου 

Σημειώνεται πως από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, η χώρα λαμβάνει νέα μέτρα εισόδου στα χερσαία σύνορα. Πλέον η είσοδος στην ελληνική επικράτεια, για ουσιώδεις μετακινήσεις, επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

Παράλληλα οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ