Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Παιχνίδια Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Παιχνίδια Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Για παιχνίδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Εγώ θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του», ανέφερε συγκεκριμένα από τη Λαμία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. «Πιστεύω, όμως ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει», συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος, που παρακολούθησε την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, για πρώτη φορά μετά την απόφαση για τη μετατροπή της σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος παρακολούθησε τις εργασίες που διενεργούνται στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ενώ στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνονται σκαλωσιές μέσα στην Αγία Σοφία.


Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί πως στις 24 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ερντογάν ανέφερε ότι η προσευχή θα γίνει με 1.000-1.500 πιστούς, με προσκλήσεις, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο όπως και ότι θα ληφθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ