Λήξη συναγερμού στην Αιδηψό- Αρνητικά και τα 87 τεστ κορωνοϊού στους Σέρβους τουρίστες

Λήξη συναγερμού στην Αιδηψό- Αρνητικά και τα 87 τεστ κορωνοϊού στους Σέρβους τουρίστες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αρνητικά είναι και τα 87 δείγματα που ελήφθησαν από Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό, έπειτα την περίπτωση ζευγαριού που ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, έκανε γνωστό μέσω Facebook ότι ήταν αρνητικά σε κορωνοϊό τα αποτελέσματα και των τελευταίων επτά τεστ- από τα 87 συνολικά- που απέμεναν. «Και τα τελευταία 7 τεστ είναι αρνητικά. Η συνέπεια και η προσπάθεια όλων νίκησε. Η Αιδηψός παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και covid free», έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Κοντζιάς, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ήταν αρνητικά τα πρώτα 80 τεστ που είχαν αναλυθεί.

Ο συναγερμός είχε προκληθεί όταν ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σερβία, μέλη γκρουπ τουριστών από τη γειτονική χώρα που είχε καταλύσει στην Αιδηψό, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μια υπόθεση που έχει συζητηθεί ιδιαίτερα, εξαιτίας του χειρισμού, καθώς το ζευγάρι πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μάλιστα, χθες, η οδηγός ταξί κατήγγειλε ότι δεν την είχαν ενημερώσει ότι επρόκειτο να μεταφέρει πιθανούς φορείς του νέου κορωνοϊού, παρά μόνο της είχαν πει ότι επρόκειτο για διαβητικό τουρίστα, ο οποίος έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα έρθει ένα ζευγάρι Σέρβων, και πως είναι διαβητικός ο κύριος. Περίμενα ένα ζευγάρι που έχει διαβήτη για να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις. Από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας από έναν συνάδελφο και από μία ξεναγό. Αυτοί με πήραν τηλέφωνο, αυτό είναι καταγεγραμμένο στο κινητό μου», είπε η οδηγός ταξί, μιλώντας στο Mega. Τελικά, έμαθε την αλήθεια όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM