Μύκονος - Σαντορίνη: Άδεια σοκάκια, έρημες παραλίες και κλειστά μαγαζιά - Περιμένοντας τους τουρίστες

Μύκονος - Σαντορίνη: Άδεια σοκάκια, έρημες παραλίες και κλειστά μαγαζιά - Περιμένοντας τους τουρίστες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 14/06/20
0

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες, σε Μύκονο και Σαντορίνη, νησιά που για πολλούς θεωρούνται η «αιχμή του δόρατος» του ελληνικού τουρισμού, αυτό το καλοκαίρι. 

Τα λευκά σοκάκια είναι άδεια από κόσμο, οι αφίξεις εμφανώς μειωμένες, ένας μεγάλος αριθμός από καταστήματα και ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και ο Αύγουστος διαφαίνεται αβέβαιος. Οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, δείχνουν ελάχιστους λουόμενους στις διάσημες παραλίες της Μυκόνου.

Η μειωμένη τουριστική κίνηση έχει επιπτώσεις και στην αγορά εργασίας. Αρκετοί κάτοικοι που παραμένουν άνεργοι εδώ και μήνες περιμένουν να πιάσουν δουλειά, αλλά η χαμηλή ζήτηση δεν επιτρέπει πολλές προσλήψεις. 

Χρειάστηκε να μπει Ιούλιος άλλωστε για να ανοίξουν κάποια από τα εμβληματικά καταστήματα της Μυκόνου ενώ οι επιχειρηματίες φαίνονται να αντιμετωπίζουν με αμφιθυμία τη φετινή σεζόν και να κινούνται στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», κάτι που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει κίνηση θα κλείσουν. Παράλληλα, επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με τους ιδιοκτήτες τους να περιμένουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια που δεν έρχονται αλλά και ένα ευρύτερο άνοιγμα πτήσεων από το εξωτερικό, που επίσης παραμένει αμφίβολο ακόμη και για τον Αύγουστο.

Στο Σαντορίνη, η εικόνα είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Κρατήσεις αναβάλλονται ή ακυρώνονται και τα εστιατόρια παραμένουν εν πολλοίς άδεια. Παρ' όλα αυτά, για την ώρα δεν καταγράφεται σημαντική πτώση στις τιμές των υπηρεσιών.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες που μέχρι πέρυσι επισκέπτονταν την Μύκονο παραμένουν επί της ουσίας αποκλεισμένοι, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί οι ταξιδιωτικές συζεύξεις με ΗΠΑ, Ρωσία και Μέση Ανατολή. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως ούτε οι Κινέζοι τουρίστες θα δώσουν φέτος το «παρών» στη Σαντορίνη. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM