Colour Youth για τη διαπόμπευση trans από αστυνομικούς: Παρενόχληση στα όρια της σεξουαλικής βίας

Colour Youth για τη διαπόμπευση trans από αστυνομικούς: Παρενόχληση στα όρια της σεξουαλικής βίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση για το βίντεο στο οποίο αστυνομικοί ζήτησαν trans άτομο να τους κάνει «επίδειξη», έδωσε στη δημοσιότητα η Colour Youth

«Από το βίντεο, είναι απόλυτα σαφής η πρόθεση των αστυνομικών να εκμεταλλευτούν, να γελοιοποιήσουν και να διαπομπεύσουν μετά τη γυναίκα. Είτε πρόκειται για αυτούς που χρησιμοποιούν τη θέση του αστυνομικού, αλλά και τη θέση του πιθανού πελάτη για να την πιέσουν να υπακούσει, είτε πρόκειται για αυτόν που γελώντας βιντεοσκοπεί, η εκμετάλλευση προνομίων αλλά και η κατάχρηση εξουσίας, μέσα στα όρια της σεξουαλικής βίας, δε μπορεί να κρυφτεί» αναφέρει η Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι η θέση εξουσίας του αστυνομικού όταν μιλάμε για τον εργασιακό κλάδο του σεξ αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

«Βολές» κατά ΜΜΕ


Στο κείμενό της η Colour Youth στηλιτεύει την στάση ορισμένων ΜΜΕ καθώς, παρότι αναπαρήγαγαν την είδηση αναμετέδωσαν «και το βίντεο του περιστατικού χωρίς να μπουν στον κόπο να καλύψουν με κάποιον τρόπο την ταυτότητα του θύματος, της οποίας η φωνή και το σώμα ακούγονται και φαίνονται καθαρά στο βίντεο».

Η Colour Youth καλεί τους δημοσιογράφους «να σκεφτούν πόσο τραυματικό μπορεί να είναι για ένα άτομο, το οποίο δηλώνει καθαρά το πόσο ντρέπεται να φανεί σε κάμερα, να βλέπει το γυμνό του σώμα να γίνεται viral».

«Στάχτη στα μάτια οι ΕΔΕ»

Σύμφωνα με την Colour Youth με την ΕΔΕ για τους αστυνόμους που εμφανίζονται στο βίντεο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «αποφεύγει για άλλη μια φορά, όπως πάντα, να αντιμετωπίσει το θέμα στη ρίζα του».

«Ο θεσμός των ΕΔΕ δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. Μια διαδικασία που παίρνει χρόνια, όπου η αστυνομική συναδερφική αλληλεγγύη εμποδίζει κάθε ελπίδα για δικαιοσύνη», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Το σπάσιμο αυτών των σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης απαιτεί πολύπλευρες νομοθετικές, αλλά και κοινωνικές, αλλαγές για να επιτευχθεί», καταλήγει το κείμενο.

Σημειώνεται ότι η Colour Youth προτείνει την πλήρη νομιμοποίηση της εργασίας στο σεξ, τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου της αστυνομικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας με ένα που να λειτουργεί γρήγορα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια και την εφαρμογή μια πολύπλευρης ατζέντας, νομοθετικής και κοινωνικής, για την μείωση των διακρίσεων που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, και ειδικά τα τρανς άτομα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM