Πυρκαγιά στη Χίο - Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στη Χίο - Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στη Χίο

Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες για ένα ακόμη πύρινο μέτωπο κοντά στην περιοχή της Καρδαμάδας. Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.


Όπως έκανε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος γίνεται ρίψη νερού από δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LIFO.gr η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι - βορειανατολικοί άνεμοι. 

Δεν επιβεβαιώνεται η εντολή για εκκένωση οικισμών 

Σύμφωνα τοπικά Μέσα, προ ολίγου δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά ωστόσο ούτε τα κεντρικά της Πυροσβεστικής ούτε η τοπική δύναμη επιβεβαιώνουν το γεγονός. Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής η εντολή ενδέχεται να δόθηκε αλλά να μην υλοποιήθηκε καθώς η φωτιά περιορίζεται. 


Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM